Huisreglement

Huisreglement

Regels, eigenlijk niet ons favoriete onderwerp, maar we willen graag jouw én ons verblijf zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen. We zijn niet veeleisend, maar zouden het fijn vinden als je tijdens je verblijft met een aantal zaken rekening houdt. We zijn ontzettend trots en blij met ons plekje en willen dit graag zo houden. Om dit te doen, hebben we een aantal basisregels op papier gezet.

We hebben met hart en ziel gewerkt en gestreefd naar een zo mooi mogelijke sfeer en comfort. Wij wensen jullie een hele fijne tijd in het huisje!

Met het boeken van het huisje gaat u akkoord met onderstaande huisregels.

Algemeen

– Onze voorwaarden zijn van toepassing op alle gebruikers van Huisjes Veldzicht. Met het aangaan van een boeking overeenkomst worden deze algemene voorwaarden van kracht.
– Verblijven kan enkel door personen die een vaste woon- of verblijfplaats hebben en minimaal 18 jaar of ouder zijn.
– We zijn niet aansprakelijk voor schade, verlies of diefstal van eigendommen van onze gasten.
– Bij overtreding van deze algemene voorwaarden, niet opvolgen van instructies, huishoudelijk reglement en bij ongepast gedrag, kunnen we gasten met onmiddellijke ingang de toegang tot onze accommodatie ontzeggen en/of weigeren, zonder nadere mededeling en opgaaf van redenen en zonder restitutie van verblijfskosten.

Annulering

– Bij annulering binnen 24 uur zijn er geen kosten aan verbonden;
– Bij annulering tot de 42ste dag voor aanvang van het verblijf bedragen de annuleringskosten 30% van de reissom voor de gast;
– Bij annulering vanaf de 42ste tot de 28ste dag voor aanvang van het verblijf bedragen de annuleringskosten 60% van de reissom voor de gast;
– Bij annulering vanaf de 28ste dag tot de eerste verblijfsdag bedragen de annuleringskosten 90% van de reissom voor de gast;
– Bij annulering op de eerste verblijfsdag of later bedragen de annuleringskosten 100% van de reissom voor de gast.

Aankomst en vertrek

– We vragen bij aankomst ter legimitatie je paspoort of identiteitsbewijs te tonen. Bij aankomst wordt de sleutel overhandigd. Verlies dient direct gemeld te worden en bij vertrek (indien sleutel onvindbaar blijft) zal een bedrag van €150,- in rekening gebracht worden.
– Inchecken is op de dag van aankomst mogelijk vanaf 15:00 uur, tenzij anders is afgesproken. In overleg kun je eventueel eerder je spullen in bewaring geven, zodat je al vast van de omgeving kunt genieten.
– Uitchecken op de dag van vertrek is mogelijk tot 10:00 uur. In overleg kan van bovengenoemde tijden worden afgeweken. Bij voortijdig vertrek vindt geen restitutie plaats.

Verblijf

– Gebruik/betreden van onze accommodatie door personen die niet vermeld staan op de reservering is niet toegestaan. Komen er – een beperkt aantal – gasten langs? Gezellig! Overleg dit vooraf met de gastvrouw.
– Tussen 23:00 en 08:00 is het rustig op- en om het terrein.
– Meebrengen van huisdieren is niet toegestaan. Komen onze katten langs? Deze mag je doorsturen naar 2a. Zij zijn niet toegestaan in het huisje.
– Het voeren van de alpaca’s, anders dan gras, is verboden.
– Bij een verblijf van langere duur worden individuele afspraken gemaakt over de wens van schone handdoeken, schone bedlinnen, schoonmaak en ontbijt.
– Het is niet toegestaan om de bedden zonder lakens en slopen te beslapen. In het geval dat tijdens de overnachting niet verwijderbare vlekken in het matras, dekbed, kussens of handdoeken ontstaan, zullen we de hierdoor ontstane reinigings- en/of vervangingskosten bij de gast in rekening brengen.
– Roken en drugsgebruik, in het huisje en op het erf, is niet toegestaan.
– Er is een parkeerplaats voor u beschikbaar. In overleg kunt u uw elektrische auto opladen aan de laadpaal, tegen een vergoeding per kWH.
– In overleg, en als de weersomstandigheden (temperatuur en windrichting) dit toelaten, is het mogelijk hout te kopen om vuur te stoken. Hiervoor is een vuurplaats beschikbaar en kan hout bij ons worden gekocht. Per zak van ongeveer 10 kg rekenen we € 7,50 euro, het is niet toegestaan zelf hout mee te nemen. Het is niet toegestaan open vuur te maken buiten deze vuurplaats.